Hvilken postkasse skal du vælge

Man kan få en postkasse fra få hundrede kroner for en simpel standard postkasse, op til mange tusinde kroner for håndlavede kobberpostkasser. Før man beslutter hvilken ende af skalaen man vil vælge sin nye postkasse fra, skal man gøre sig nogle overvejelser omkring behov og risiko.

En kvalitets postkasse kan holde i årevis, mens en billig postkasse i tynd stålplade kan ruste op på ganske kort tid. Omvendt er det også ægerligt at have betalt 5 tusinde kroner for en flot designerpostkasse, for så at få den sprængt i luften af de lokale rødder nytårsaften.

Man kan også vælge at ofre lidt mere for at få en special postkasse, som eksempelvis en indbygnings- eller indmuringspostkasse, eller en pakkepostkasse, eller en af de mange andre specielle muligheder.

Med den nye postlov, som kræver at postkassen placeres ved vejen, er brevkassen pludselig også en del af huset førstehåndsindtryk. Det ser jo trods alt ikke så pænt ud at ha’ en gammel rusten blikæske hængende.

Unik design postkasse

Postkaseer behøver i dag ikke kun være kedelige firkantede kasser. Stort set alle de store postkasseproducenter har flotte design postkasser i deres sortiment, og samtidig dukker flere og flere små producenter op.

Hvis du, ligesom så mange andre, gerne vil have en postkasse der adskiller sig fra alle de andre på villavejen, så er der rigtig mange muligheder. Problemet er selvfølgelig at dine naboer også køber de lidt mere specielle brevkasser fra eksempelvis MEFA. Så hvis du vil være sikker på at have noget anderledes, skal du kigge efter nogle af de mindre producenter.

Et rigtig godt bud på en anderledes designpostkasse, er glasfiberpostkassen fra Born in Sweden. Som så mange andre af de mindre aktører på postkassemarkedet, laver Born in Sweden kun ganske få modeller. En stor og en lille model.

Postkasserne er lavet i højglans glasfiber, og fås i ti forskellige farver. De kræver ikke den store vedligeholdelse, men hvis man vil bevare den flotte blanke overflade, skal man lige give dem en tur med bil, eller bådvoks en gang om året.

Som navnet antyder er der tale om et svensk firma, men heldigvis er der rigtig man danske forhandlere. Kan se postkassen, og mere om firmaet bag dem her: Born in Sweden, og her kan du se en liste over danske forhandlere

Veksø Postkasser

Veksø er en dansk virksomhed, der producerer en lang række af de produkter vi ser i byrummet, men ikke rigtig tænker over i hverdagen. Et f de produkter er postkasser.
Veksø’s designfilosofi er omtanke bag funktion og design, hvilket også komer til udtryk i det færdige produkt. Er du interesseret i en design postkasse er Veksø absolut en af de brevkasse producenter du bør kigge nærmere på.

Du finder Veksø’s hjemmeside her: http://www.veksoe.com

Me-Fa Postkaser

Mefa er ikke alene Danmarks største postkasse producent, men nordens største producent af brevkasser og postkassesystemer. Udvalget i postkasser hos Me-Fa er enormt, og du kan finde alt fra en helt billig, ganske almindelig  klassisk postkasse, til designede postkasser til flere tusinde kroner. Udover postkasser kan du hos mefa også finde dit postkassestativ eller postkasseskilt.
Du finder Me-Fa hjemmesiden her: http://www.me-fa.dk/

Postopak Postkasser

Postopaks speciale er store og rummelige postkasser, pakkepostkasser og postkasseanlæg. Brevkasserne design er gennemtænkt og vandtæt. Postopak kan købes både hod forhandlere, og fra deres egen online shop. Som de fleste andre producerer Postopak også postkassestandere, sokler og skilte, der passer perfekt til ders sortiment.
Du finder Postopaks hjemmeside her: http://www.postopak.dk
Og du finder deres online shop her: http://www.postopakshop.dk

Allux Postkasser og Juliana postkasser

I danmark er Allux også kendt som Juliana postkasser. Allux producere alt fra helt billige halvkedelige standard brevkasser, over flotte design postkasser, til store praktiske pakkepostkasser. Postkassestandere og andet tilbehør er selvfølgelig også en del af sortimentet hos Allux

http://www.allux.dk/

Bobi Postkasser

Brevkasserne fra Bobi bliver lavet af et finsk firma, og forhandles her hjemme af kobberkompagniet. Postkasserne kendes nemt på den karekteristiske runde bue foroven, i stil med den vi kender fra de røde postdanmark postkasser.
Alle postkasserne fra Bobi er meget rumlige, men de har også ekstra store postkasser i sortimentet, samt deciderede pakkepostkasser og postkasser til ejendomme med flere boliger.

Du finder Bobidanmarks hjemmeside her: http://www.bobidanmark.dk/

Kobberkompagniet postkasser

Postkasserne fra kobberkompagniet er helt unikke idet de er håndlavet i kobber eller Zink. Form og design er tidsløst, og både klassisk og moderne på samme tid. Brevkasserne er både rummelige og praktiske, og alle leveret med rukocylinder som kan tilpasses til din hoveddørsnøgle.
Kobberpostkasserne er højglanspoleret, men ikke lakeret eller på anden måde overflade behandlede. Det betyder at postkassen med tiden vil få det karekteristiske irgrønne udseende, som man kender fra gamle statuer og lignende… med mindre man vælger at polere postkassen.
Du finder kobberkompagniets hjemmeside her: http://kobberkompagniet.dk/postkasser/main.html

Ad-Dition Postkasser

Hvis du er ude efter en lidt anderledes postkasse, kan Ad-dition være en af mulighederne. De laver kun tre forskellige modeller, hvoraf de to af dem også er pakkepostkasser. Desuden kan den ene model fåes i ekstra stor.

Du finder Ad-ditions hjemmeside her: http://ad-dition.dk

Seirbox postkasseanlæg

Seirbox laver især postkasse anlæg til ejendomme. Brevkasserne udmærker sig ved flere detaljer, såsom låger der er dæmpet med gummilister. Nytårssikring der gør det muligt at spærre lugen således at fyrværkeri ikke kan smides i postkassen. Desuden er lågerne også forstærket for at forhindre indbrud.
Du finder Seirbox her: http://www.seirbox.dk/