Postkasse Regler, sådan skal du placere din postkasse

Som du måske har hørt, er der blevet vedtaget nye regler for opsætning af postkasser. Der er mange regler, undtagelser, dispensationer og så videre, men her er hovedpunkterne:

 • Loven træder i kræft 1 januar 2012
 • Hvis du ikke har placeret din postkasse korrekt, eller fået dispensation, inden 1 januar 2012, risikerer du at du ikke at får leveret din post.
 • Din postkasse skal være placeret helt ude ved vejen
 • Postkassens brevindkast skal være monteret mellem 100 og 120 centimeter over jordhøjde.
 • Brevindkastet skal vende ud mod vejen, men kan dog placeres vinkelret på adgangsvejen såfremt andet vil genere adgang til huset.
 • Hvis der er fysiske eller psykiske årsager til at du ikke kan hente din post, kan du få dispensation for reglerne. Dispensation gives af kommunen.
 • Ved ejendomme med tilhørende landbrugsjord skal postkassen placeres ved det naturlige skel til ejendommen, dog ikke mere end 50 meter fra huset.

Hvis du er interesseret i hele lovteksten kan du se den her: Post loven

Bøde i bytte for breve hvis ikke postkassen flyttes

Den nye postlov, som er trådt i kraft fra 1 januar 2011, betyder blandt andet at alle hustande skal flytte deres postkasse ud til skellet. Tidligere var der andre regler, for placering af postkassen, for huse fra før 1973, men med de nye postkassregler skal alle postkasser være flyttet inden 1 januar 2012.

Spørgsmålet er så hvad der sker hvis du nægter at flytte din postkasse. Thorbjørn Ancker fra trafikstyrelsen, som er den myndighed postloven hører ind under, udtaler til www.fpn.dk at: “Flyttes en postkasse ikke, kan man risikere, at posten ikke kommer. Og det kan jo være yderst ubehageligt og problematisk”

Pricipielt kan man også risikere at få en bøde hvis man nægter at flytte sin postkasse, men Thorbjørn Ancker siger at der skal meget til før de vil gå videre med en sag. Til FPN siger han: “Det drejer sig jo om en lov, der er vedtaget. Det betyder, at hvis man overtræder loven, vil den yderste konsekvens være, at sagen går videre til politiet og domstolene. Vi er jo bare myndighed på området. Men vi går ud fra og håber på, at alle får flyttet postkassen”

Sådan skal du placere din postkasse hvis du bor i hus

Der bliver sagt og skrevet meget for tiden om hvor og hvordan postkasser skal placeres. Grunden er at en ny postlov trådte i kraft 1. januar i år. Et af de ting loven får indflydelse på er, placering af postkassen.
Det har længe været påkrævet for huse fra før 1973, at postkasse skal placeres ved vejen. Det nye er at det fra 1. januar 2012, også kommer til at gælde for husstande fra før 1973.
Her er en kort og præcis opsummering af reglerne for placering af postkasse:

De tre postkasse regler

 • Postkasse skal placeres i skellet, Det vil sige ude til fortovet eller vej.
 • Postkassens åbning skal være mellem 100 og 120 centimeter over jorden
 • Brevkasse åbningen skal vende ud mod vejen

De tre postkasse undtagelser

 • Hvis du er fysisk eller psykisk syg kan du få dispensation hos kommunen
 • Brevkassens åbning kan vende vinkelret på vejen, hvis andet forhindrer adgang til grunden
 • Hvis der hører landbrugsjord til ejendommen skal postkassen ikke placeres mere end 50 meter fra huset

For alle etageejendomme, uanset byggeår, og fritidshuse fra efter 1973, gælder der andre regler. Her skal der opstilles postkasseanlæg.

2 kommentarer til “Postkasse Regler, sådan skal du placere din postkasse”

 1. Hej. Mit hus (landejendom med tilhørende jord) ligger sådan, at man skal køre ned ad 800 m markvej for at komme til ejendommen. Jorden langs med markvejen tilhører IKKE ejendommen. Ifølge reglerne skal postkassen ikke placeres mere end 50 m fra huset, så jeg kan placere postkassen ved huset. Skellet er tæt på huset. Mvh

 2. Hvor må jeg sætte min postkasse ?
  Mit sommerhus er en kotelet grund med 4m bred indkørsel fra vejen af.
  Pt. står den en anelse ude i den “offentlige” rabat,og lidt forskudt fra mine 4 m ud fra naboens matrikel.
  Mvh. herfra.

Der er lukket for kommentarer.