Pakkepostkasse

En pakkepostkasse er en postkasse som er stor nok til at postbuddet kan aflevere pakker i den. Typisk er åbningen konstrueret således at man uden problemer kan putte store pakker i postkassen, men ikke kan få pakkerne ud af kassen igen, uden brug af nøgle.

Internettet har ændret vores måde at bruge gammeldag post på. Flere og flere ting som vi før modtog som fysiske breve, bliver i dag sendt som elektroniske dokumenter. Det har betydet at mange mennesker næsten ikke modtager breve mere. Samtidig er nethandel blevet meget almindelig, og mange tusinde pakker bliver hver dag sendt til privatpersoner.

Postdanmark har forsøgt at imødegå de nye tider ved at levere pakker om aftenen, samt opstille pakke automater rundt omkring i landet. På trods af disse tiltag er der stadig mange mennesker som hver dag må en tur på posthuset, for at hente den pakke som postbuddet ikke har kunnet aflevere. Det er her pakkepostkassen kommer ind i billedet. Hvis man har en opstillet postkasse hvor postbudet kan aflevere pakkerne, slipper man for at rende på posthuset for at hente sine pakker.

Stort set alle poskassemærker har en eller flere pakkepostkasser i deres sortiment. Her kan du se mange af postkasseproducenterne.