Undgå græs i bedet

Sommeren er kommet, og mange af os er i gang i haven. Du skal måske til at lave et nyt bed, plante græs på en tidligere bar plet, eller noget helt tredie. Hvis du i forvejen har et bed der støder op til en græsplæne, ved du hvor svært det er at holde de to adskilt.

Løsningen er at lave en kant mellem bedet ok kanten af græsplænen, og der findes rigtig mange måder at gøre det på. Du kan købe færdige plast eller metalkanter, som du bare graver eller banker ned langs kanten af bedet. Du kan også lave din egen kant i sten eller træ.

Når du beslutter dig for en kant løsning, er det vigtig at det ikke bliver for besværligt at slå græsset bagefter. Det er selvfølgelig også en god ide, at du sikrer dig at løsningen er relativt langtisholdbar. Eksempelvis vil ubehandlet træ ikke holde længe.

Du kan købe de færdige kanter i de fleste havecentre og byggemarkeder, og derudover kan du finde mange andre løsninger på nettet. Eksempelvis http://everedge.com/ eller brug google til at søge lidt efter inspiration.