Saftpresser test af Philips HR1871 og HR1869

Friskpresset juice smager fantastisk, og et glas juice er meget sundere end eksempelvis en sodavand. Med det rigtige værktøj er det nemt at lave sine egne lækre juicer derhjemme, så vi har testet et par maskiner som ofte bliver omtalt som nogle af de bedste, nemlig Philips HR1871 og HR1869.

De to saftpressere er en del af Philips Avance serien, og findes i flere forskellige modeller, men det er primært farverne og små forskelle i motorstørrelse der adskiller dem. Alle juicerne i Avance serien har det Philips kalder XXL rør. Det vil sige at røret som frugterne puttes i er så stort, at hele æbler og appelsiner uden problemer kan puttes direkte i maskinen, uden at blive skåret i mindre stykker først.

Kvalitetsindtryk

Maskinerne og materialerne virker solide og i høj kvalitet. Det samme gælder samling af de enkelte dele som passer perfekt sammen uden at der er sprækker eller noget der sidder lidt løst. Generelt virker det som en maskine af høj kvalitet.

Størrelsen

Juicemaskiner er generelt store, og Philips saftpresserne er ingen undtagelse. Tværtimod er både HR1871 og HR 1869 blandt nogle af de største, og det kræver en god portion ledig skabsplads hvis de skal gemmes væk. Heldigvis er juicerne relativt pæne, og kan sagtens tåle at stå fremme på køkkenbordet

Hastighed

Avance juicerne er rigtig hurtige, og det tager bestemt ikke lang tid at lave en hel kande juice. Det skyldes selvfølgelig til dels de hurtige og kraftige motorer, og dels de meget store indføringsrør som kan tage hele frugter uden problemer. Maskinerne fås som som sagt i flere forskellige motorstørrelser, men efter vores mening betyder det ikke meget om du vælger den ene eller den anden.

Støj

Det er nemt at finde saftpresserre der larmer meget mere end Hr1871, ikke at det betyder den er lydløs, men den larmer heller ikke mere end man sagtens kan føre en samtale, eller lave juice efter ungerne er lagt i seng.

Fleksibilitet

Avance juicerne er, takket være deres store indføringsrør og kraftige motor, meget fleksible og tager stort set alle frugter uden noget større forarbejde. Med mange andre juicemaskiner, oplever man ofte at skulle skære frugterne meget ud før maskinen kan håndtere dem. Det her er virkelig et punkt hvor slowjuicerne får baghjul af en god centrifugaljuicer som Philips HR1869 og 71.

Daglig brug

Det er rigtig nemt at samle maskinens dele og skille dem ad igen. Betjeneing er også lige til, da der kun er en knap og to forskellige hastigheder. Alt i alt er presseren nem og ligetil at bruge.

Udbytte

Avance juicerne får rigtig meget saft ud af frugter og grøntsager. Det er ikke helt på højde med de bedste slowjuicere, men de er blandt de bedste centrifugaljuicere når det gælder mængden af saft. Det afhænger dog lidt, ligesom alle andre saftpressere hvad enten det er slowjuicere eller centrifugal juicere, af hvilken slags frugt eller grønt du presser.

Bladgrøntsager

De saftfattige grøntsager som eksempelvis spinatblade og kål, kan være et problem for mange saftpressere. Hr18xx maskinerene kan sagtens udvinde saft fra dennne type grønt, og er også her blandt de bedste centrifugalmaskiner. De når dog ikke helt op på højde med de bedste slowjuicere, men er langt hen ad vejen gode nok.

Bær og bløde frugter

Som med alle andre juicepressere er udbyttet af bær og lignende ikke imponerende. Det ganske enkelt bedre først at presse juice fra de almindelige frugter og grøntsager, og bagefter blende de bløde frugter og bær sammen med juicen.

Rengøring

Saftpressere er ikke de nemmeste maskiner at rengøre, og de senere år har mange producenter da også fokuseret meget på at gøre rengøringen nemmere. Philips reklamerer med, at eksempelvis HR1871 kan gøres ren på et minut. Det er nok en smule optimistisk, men vi prøvede at tage tid, og det viste sig vi kunne rengøre maskinen på lidt over to minutter.

Pris

Den vejledende pris på HR1871 er 2000 kroner, men det koster den ikke nogen steder. Det billigste sted vi har set den, er hos Wupti til lige under 1200 kroner, og til den pris er det et rigtig godt køb.

Konklusion

Juicerne i Philips Avance serien er alle rigtig gode saftpresser, og kan bestemt anbefales. Hvis du har særligt stort behov for at presse bladgrøntsager som spinat og lignende, skal du dog overveje en slowjuicer. Hvis du sætter pris på en maskine der er nem og hurtig at bruge, er eksemplevis HR1871 eller HR1869 rigtig gode valg.

Klik her for at købe Philips saftpresserne billigt

Læs mere om Philip HR1871 på Philips hjemmeside her